ODIN, Onafhankelijk Denkers Intermediair Nederland
ODIN, Onafhankelijk Denkers Intermediair Nederland
Toegang tot kennisdomeinen
ODIN, Onafhankelijk Denkers Intermediair Nederland
ODIN, Onafhankelijk Denkers Intermediair Nederland

Kosten


Met Integraal Ontwoekeren bespaart u tot tienduizenden euro's. Bijvoorbeeld door een hogere opbrengst. Of door een betere schadevergoeding dan u nu heeft ontvangen. Natuurlijk betaalt u ook kosten. Hoe hoog die kosten zijn, leest u hieronder. 


Analyse en begeleiding


Het maken van een Rapport Integraal Ontwoekeren© (RIO) en de verdere begeleiding kost € 87,50 (incl. BTW). Wilt u meerdere polissen laten analyseren? Voor elke volgende polis betaalt u slechts € 55,- (incl. BTW).

Stichting ODIN stelt gratis checklists beschikbaar en biedt u zelfs een telefonische expertdesk (tegen betaling) aan. Ook zorgen we ervoor dat uw claimrechten worden veiliggesteld en houden we u via onze nieuwsbrief op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen.

De verdere begeleiding naar een onafhankelijk advieskantoor of een claimexpert is bij de prijs inbegrepen.

Verbeteren naar de toekomst


De kosten voor het verbeteren van uw polis hangen af van wie u daarvoor inschakelt.

U maakt gebruik van een ODIN adviespartner
Stichting ODIN heeft geselecteerde, onafhankelijke adviseurs, die zijn gespecialiseerd in het verbeteren van uw polis en, om u tegemoet te komen, met vaste lage prijzen werken. Voor het verbeteren van een standaard hypotheekconstructie betaalt u € 950,00. Voor het verbeteren van een pensioenpolis € 295,00 en voor het verbeteren van een gewone beleggingspolis € 245,00.

In de brochure leest u meer over de diensten en mogelijkheden van de ODIN financieel adviseurs.

U benadert uw huidige financieel adviseur
Heeft uw huidige adviseur u geadviseerd om een RIO aan te vragen? Dan zorgt dit kantoor in principe ook voor de verbetering van uw polis. Heeft u op eigen initiatief een RIO bij ons aangevraagd en wiilt u liever geen zaken meer doen met uw oude tussenpersoon, dan adviseren wij u via een onafhankelijk ODIN adviespartner te verbeteren.


Zelf doen
Wij bieden u ook de mogelijkheid om zelf uw polis te verbeteren met een online 7-stappenplan. Voor € 89,00 kunt u tot maximaal drie polissen zelf verbeteren. Instructievideo's en voorbeeldbrieven helpen u op weg. 

Claimprocedure


Massaclaim
In de kosten van het rapport integraal ontwoekeren (€ 87,50) is ook inbegrepen dat wij uw polis gratis aanmelden voor een massaclaim. Die procedure is no cure no pay. Bij succes wordt 90% van de behaalde schadevergoeding aan u uitbetaald. De andere 10% is voor de massaclaimorganisatie.

Individuele claim
Voor zwaardere woekerpolissen kunt u naast de massaclaim ook kiezen voor een individuele claimprocedure. U streeft dan naar een maximale schadevergoeding. Het rapport integraal ontwoekeren berekent of uw polis in aanmerking komt voor een individuele claimprocedure, waarbij u kunt kiezen uit twee routes. Individueel schade claimen via het KIFiD (Klachten Instituut Financiële Dienstverlening) of individueel schade claimen via de rechter.

Via KIFiD
Voor veel woekerpolissen is een individuele claimprocedure via het KiFID interessant. Het is een relatief snelle en goedkope procedure. Als uw polis daarvoor geschikt is, dan verwijzen wij u door naar een claimexpert die uw dossier in behandeling neemt.

Voor de individuele claimprocedure via het KIFiD geldt een starttarief van € 345,00 (te betalen in maximaal 6 termijnen), de verdere procedure is no cure no pay. U sluit een aparte overeenkomst af met de claimexpert. Stichting ODIN faciliteert in de incasso van de startfee voor de claimexpert en bewaakt de voortgang van dossiers bij de met haar samenwerkende experts.

Via rechter
De procedure via de rechter is een kostbare procedure en geschikt voor een kleiner aantal specifieke polissen. Stichting ODIN onderzoekt momenteel of daarvoor een betaalbare procedure kan worden aangeboden.

ODIN, Onafhankelijk Denkers Intermediair Nederland
Stichting ODIN • Postbus 2081 • 7301 DB Apeldoorn • info@stichting-odin.nl
homecontactcopyrightdisclaimer